Home > Fatal Server > Fatal Server Error Failed To Initialize Core Devices

Fatal Server Error Failed To Initialize Core Devices

If kbd and mouse modules have been replaced, what have they been replaced with. Bus Mouse 4. This is how I fixed it: [list=1][*]I 'modprobe'ed the following modules: Code: usb-uhci Code: hid Code: mousedev [*]I added the names of the above modules to the list of modules in Contact Us - Advertising Info - Rules - LQ Merchandise - Donations - Contributing Member - LQ Sitemap - Main Menu Linux Forum Android Forum Chrome OS Forum Search LQ http://bashprofile.net/fatal-server/fatal-server-error-pam-authentication-failed-cannot-start-x-server.html

This could be a missing or incorrect setup of xkeyboard-configHow can I re-configure my keyboard ?And why did this happen after the update? This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log". In CentOS the mouse0 is in the dev/input/ directory

Change the option "device" line to /dev/input/mouse0

copy the file as follows

# cp /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.confAnyway Just starting out and have a question? look at this site

Offline #9 2010-02-19 16:28:59 m4co Member Registered: 2009-12-29 Posts: 117 Website Re: [SOLVED] X unabled to activate core devices Nope, I use openbox.Don't have any DM installed and I think it's General support questions including new installations Post Reply Print view Search Advanced search 4 posts • Page 1 of 1 swggy Posts: 9 Joined: 2007/05/03 18:55:09 startx problem - missing config Please check "How do I check if my server bianry has the correct permissions?" on the FAQMiscellaneous page for futher information Message: "Error from xf86HandleConfigFile()" You are getting the message: (EE) There is no such device.

  • The usual locations are: /etc/X11/xorg.conf or /etc/X11/XF86Config-4.
  • Distribution: Debian + Ubuntu Posts: 4,358 Rep: Perhaps you could post a copy of your XF86Config file?
  • Find More Posts by Thymox 08-14-2002, 08:11 PM #6 Debianewb Member Registered: Aug 2002 Posts: 50 Original Poster Rep: Where can I find such a file..
  • This email came back telling me I am a non-member, while I am subscribed and also pay my dues by having bought a Year Basic subscription in Feb. 3, 2003.
  • Caught signal 11, server aborting" please help !
  • Message: "Screen(s) found, but none have a usable configuration.
  • Join Date May 2006 Posts 4 Originally Posted by thirdmusketeer The following link contains my Xorg.0.log.
  • but the point is,that after a loss of power, I boot the machine, and no mouse.
  • You should get a later DRM module version.
  • Offline Pages: 1 Index »Pacman & Package Upgrade Issues »[SOLVED] X unabled to activate core devices Board footer Jump to Newbie Corner Installation Kernel & Hardware Applications & Desktop Environments Laptop

Entry deleted from font path. The device name itself depends on the device you use, your OS and the distribution you use. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. ** If you are logged in, most ads will not be displayed. ** Linuxforums now I ran cat < /dev/inportbm > /dev/null,again, there is no such file.Please help to get this back up and running.John Kurtz(II) Initializing built-in extension RENDER(**) Option "Protocol" "BusMouse"(**) Mouse0: Protocol: "BusMouse"(**)

If there is no such tool, or if it keeps configuring your Xserver wrong you may want to try xorgcfg, the graphical tool shipped with Xorg. Offline #4 2010-02-19 14:12:12 flamelab Member From: Athens, Hellas (Greece) Registered: 2007-12-26 Posts: 2,160 Re: [SOLVED] X unabled to activate core devices First in the mirrorlist and .... To have a good selection of standard fonts you should have at least the directories listed above. https://www.redhat.com/archives/redhat-list/2003-March/msg04073.html i had a similar thing happen to me in fedora and had to reinstall because im a n00b Registered Linux User # 392752 \"pr0n\": An anagram of \"porn,\" possibly indicating

Thymox View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Visit Thymox's homepage! Please do as suggested and run mkfontdir /usr/X11R6/lib/X11/fonts/local/ Please replace /usr/X11R6/lib/X11/fonts/local/ with the directories listed in your log file. and according to all I read, the thing should come right up...but it doesn't. It either doesn't exist, in which case you'll additionally see the message: (EE) Unable to locate /etc/X11/xorg.conf config file or your config file contains a typo.

After updating X won't start anymore.I had this problem before, but it would only happen after I update zlib.The error message on X.org.log is:Fatal server error:Failed to activate core devices.After a However both are entirely unaccellerated. If you specified a combination of options the driver cannot handle. I was confused while installing using kernel 2.4, 'cause I was presented with a lot more optional modules except for the few in the "2.2 installation".

Topics: Active | Unanswered Index »Pacman & Package Upgrade Issues »[SOLVED] X unabled to activate core devices Pages: 1 #1 2010-02-19 13:08:22 m4co Member Registered: 2009-12-29 Posts: 117 Website [SOLVED] X have a peek at these guys All was working fine until recently when, after signing out after a days' work, I could no longer sign in the next day, only the console would work. Bugs may be reported to [email protected] and patches submitted to [email protected] Apparently, it was indeed the mouse that caused startx to fail; some of the required modules were not loaded.

and installing synergy.thanks again. The time now is 10:44 AM. Below is the generated XFree86.0.log: [code] This is a pre-release version of XFree86, and is not supported in any way. check over here cya tomorrow Debianewb View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by Debianewb 08-15-2002, 06:14 PM #10 Thymox Senior Member Registered:

tnx again Debianewb View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by Debianewb 08-16-2002, 10:26 PM #12 zelgadis Member Registered: Apr MM Series 8. Please report problems to xfree86 xfree86 org Follow-Ups: Re: X-Server Fatal Error: failed to initialize core devices (second submissal) From: Miyoko Shioda [Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Thread

These tell you that the fonts were probably not installed correctly.

fixed -misc-fixed-medium-r-normal--20-200-75-75-c-100-iso8859-1 If you see a messages like: (WW) The directory "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi" does not exist. ALL mirrors have the x86_64 packages :what: ? To do so add at least the lines: FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/" FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/" FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/" FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/" FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/" FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/" to the "Files" section of your xorg.conf file. Normally it is no problem if some font path elements listed in your xorg.conf are missing.

The remaining answer mostly applies to old X server versions. Please note: on older monitors you need to be careful extending the ranges as it can be easily destroyed. I'll try to look that up on debianhelp.org... this content Reply With Quote Quick Navigation Desktop / X-Windows Top Site Areas Settings Private Messages Subscriptions Who's Online Search Forums Forums Home Forums Linux Forums Linux Forums Site News / Info Your

Im having video problems too... After that, I just had to visit the music festival "Lowlands".. I keep getting the message: "no screens found" This is a very general message telling you that something went wrong and there is no screen left which the server can successfully cd /usr/share/fonts/misc mkfontscale .

John Kurtz (II) Initializing built-in extension RENDER (**) Option "Protocol" "BusMouse" (**) Mouse0: Protocol: "BusMouse" (**) Option "CorePointer" (**) Mouse0: Core Pointer (**) Option "Device" "/dev/inportbm" (EE) xf86OpenSerial: Cannot open device John Kurtz XFree86 Version 4.2.0 (Red Hat Linux release: 4.2.0-72) / X Window System (protocol Version 11, revision 0, vendor release 6600) Release Date: 23 January 2002 If the server is Cannot open device /dev/inportbm - no such device.I ran lsmod, no msbusmouse etc. Please help to get this back up and running.

I keep getting the message "Unable to load required base modules, Exiting..." You get an error message like: (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libpcidata.a (II) Module pcidata: vendor="The X.Org Foundation" compiled for 6.7.0, module I keep getting the message: "failed to initialize core devices" You get an error message like: (EE) xf86OpenSerial: Cannot open device Logitech No such file or directory. (EE) Mouse1: cannot open Another reason for this error may be that you have created a configuration file but it is not in the correct location. In this case you see the message: (EE) Problem parsing the config file You are even told where the error was: Parse error on line 3 of section ServerLayout in file

But it didn't solve this.If anybody got any ideas, please just post it.You know how it feels to be without comp. So you need to get your font server up and running before you start X. I believe I somewhere read about a certain config of gpm which when configged correctly "repeated" the mouse input so it could be used in the bash as well as in You get an error message: (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Before reporting bugs in pre-release versions, please check the latest version in the XFree86 CVS repository (http://www.XFree86.Org/cvs) XFree86 Version 4.1.0.1 / X Window System (protocol Version 11, revision 0, vendor release Join Date May 2006 Posts 4 Module not found The following link contains my Xorg.0.log. and tiden' things a bit on the Gnome desktop: that footprint-thingy surely packs a lot of double links.. ;( ....and mount my Windows-partitions giving Linux acces to my MP3's, DivX's etc. Register. 04-10-2005 #1 wraith View Profile View Forum Posts Private Message View Articles Just Joined!

Powered by vBulletin Version 4.2.2Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd. There may be different reasons for this: Somewhere (pretty much at the beginning of the log) there is a message: Could not init font path element unix/:7100, removing from list! This message tells that the Xserver is trying to contact a font server which appearantly isn't running.