Home > Failed To > Failed To Identify I/o Error Err_mask=0x4

Failed To Identify I/o Error Err_mask=0x4

syslog-2013-05-23.zip (43.05 kB - downloaded 93 times.) Logged dgaschk Global Moderator Hero Member Posts: 8821 Re: Is error log showing HDD Problems? « Reply #4 on: May 23, 2013, 04:52:14 PM Or I guess I can buy a SATA card... They are all reported, and work great. Something with interrupt routing/IPI, missing irq ack? have a peek here

Format For Printing -XML -Clone This Bug -Top of page First Last Prev Next This bug is not in your last search results. Last edited by mortalic; August 9th, 2008 at 06:44 AM. VT82C586/B/VT82C686/A/B/VT8233/A/C/VT8235 PIPC Bus Master IDE Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 17 [virtual] Memory at 000001f0 (32-bit, non-prefetchable) [size=8] [virtual] Memory at 000003f0 (type 3, non-prefetchable) [size=1] [virtual] Memory VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06) (prog-if 8a [Master SecP PriP]) Subsystem: VIA Technologies, Inc. https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=883335

ata2: SATA max UDMA/133 cmd 0xf884c180 ctl 0x00000000 bmdma 0x000... macemoneta View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries View LQ Wiki Contributions Visit macemoneta's homepage! For details and our forum data attribution, retention and privacy policy, see here Arch Linux HomePackagesForumsWikiBugsAURDownload Index Rules Search Register Login You are not logged in.

  1. Frequently, there are two separate settings in the BIOS, especially if there are more than 4 SATA ports, as frequently 2 or more of the SATA ports are on a different
  2. I started to copy all my data from one sata drive to the other (about 320ish GB) and it is telling me that I will need to wait 44hours!!!!!!
  3. This can be done by clicking on the yellow pencil icon next to the tag located at the bottom of the bug description and deleting the 'needs-upstream-testing' text.

The problem also exists in 2.6.24-rc2. I'm not suprised that there is no mention of B2/B3 in an early, bugged release. Commit interval 5 seconds EXT3 FS on sda2, internal journal EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode. The number of cylinders for this disk is set to 267349.

So I had to add the all_generic_ide line back to grub. It is difficult to match ata numbers with device names or sd letter assignment. There are tons of this I/O errors - always after the device fails it totally stops working, and after reboot it works fully. Tags: kernel-workflow kj-expired kj-triage needs-kernel-logs needs-upstream-testing Edit Tag help LimCore (limcore) wrote on 2009-08-06: #1 Download full text (11.1 KiB) More info: I did run badblok -w and so on after

Kind regards, Vegard Nossum -- To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in the body of a message to majordomo@xxxxxxxxxxxxxxx More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html Please read the I haven't tried the firmware update issued by Liteon yet. Thanks. I really want to fix this.

ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs 3 4 *5 7 9 10 11 14 15) ACPI: PCI Interrupt Link [LNK0] (IRQs 3 4 5 7 *9 10 11 14 15) ACPI: my review here Having trouble installing a piece of hardware? I have a SATA hdd with windows XP on it, or nothing I want to boot the linux OS, which will determine if the windows XP partition is available and has Attachments vbox.log (52.2 KB) - added by mmusterd 6 years ago.

This is really something I don't know how to fix. navigate here comment:7 Changed 5 years ago by Skinkie Host is amd64. Priority:-1 extents:1 across:29294516k r8169: eth0: link up NET: Registered protocol family 10 lo: Disabled Privacy Extensions eth0: no IPv6 routers presentThat's the entire code, the part on which it holds on Join our community today!

Report a bug This report contains Public information Edit Everyone can see this information. Refer to https://wiki.ubuntu.com/KernelMainlineBuilds . I'm not positive, but I think this error existed > before I did this. > Thanks for your time, > Alan Index | Next | Previous | Print Thread | Check This Out If this is the case, a grub-reboot is issued to boot into windows XP once, otherwise the image is restored onto the HDD.

This may be causing the issue and should be fixed in any case. Changes will remain in memory only, until you decide to write them. Ubuntu Ubuntu Insights Planet Ubuntu Activity Page Please read before SSO login Advanced Search Forum The Ubuntu Forum Community Ubuntu Official Flavours Support Hardware [ubuntu] ERROR: ata1.00 FAILED TO IDENTIFY Having

LOL on the plus side I've transfered a whopping 32.1gb since my first post.

Reason: SOLVED Adv Reply August 8th, 2008 #2 mc4man View Profile View Forum Posts Private Message . Use the stock go file (boot(flash)/config/go).#!/bin/bash# Start the Management Utility/usr/local/sbin/emhttp&#The following line is not stock; but it makes safemode work with go file additions.if grep -wq unraidsafemode /proc/cmdline ; then exit I disconnected this and the HDD ( primary slave ) was detected. Logged Joe L.

system 00:01: ioport range 0x4d0-0x4d1 has been reserved system 00:01: ioport range 0xa00-0xa7f has been reserved system 00:01: ioport range 0x880-0x88f has been reserved system 00:0c: ioport range 0x400-0x4bf could not ACPI: IRQ2 used by override. Please login or register.Did you miss your activation email? 1 Hour 1 Day 1 Week 1 Month Forever Login with username, password and session length Home Help Search Login Register http://bashprofile.net/failed-to/failed-to-identify-i-o-error-err-mask.html Now that you have 8.04 installed have you tried removing the all-generic parameter and booting up normal?

comment:6 Changed 5 years ago by frank Which host and which guest is that? Quote: Originally Posted by adrianmariano Yes, I have Sandy Bridge bought in January 2011. Find More Posts by macemoneta View Blog 04-18-2012, 05:38 AM #3 adrianmariano Member Registered: Dec 2004 Distribution: Ubuntu Trusty Posts: 164 Original Poster Rep: Yes, I have Sandy Bridge Two of the drives, hda and hdb, are not configured as AHCI in BIOS.

Ubuntu Logo, Ubuntu and Canonical Canonical Ltd. Tried the variants such as smp kernel, no apic etc. If I reboot from windows XP, the linux OS should do the above again. CPU: Physical Processor ID: 0 CPU: Processor Core ID: 0 CPU0: Thermal monitoring enabled (TM1) SMP alternatives: switching to UP code Early unpacking initramfs...

Password Linux - Hardware This forum is for Hardware issues. Try variations using that + noapic, irqpoll=off and maybe look at the mkinitcpio file for hints on how to disable the chip if its not actually in use. You are currently viewing LQ as a guest. There is no mention of B2 or B3.

I have recently bought new comp. It's impossible that I have that since I bought the hardware in January of 2011. vendor: Integrated Technology Express, Inc. http://fedoraproject.org/wiki/KernelBugTriage I am CC'ing myself to this bug and will try and assist you in resolving it if I can.

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware ata3.00: failed to IDENTIFY User Name Remember Me? We were wondering if this is still an issue? I tried swapping the DVD to a free SATA port and it's still dysfunctional. (The device has shown up, but I see a stream of errors similar to the ones I Once you've tested the upstream kernel, please remove the 'needs-upstream-testing' tag.

The time now is 01:23 PM.